STICHTING GAMBIA VOORUIT!

Een mooie stichting opgezet door thea Haitel, Jeanette Jonkman en Liesbeth van der Wel.
Het doel van deze stichting is zoveel mogelijk kinderen de kans bieden naar school te gaan. Dit doen ze met geld van sponsors, familie, vrienden en hulp uit het bedrijfsleven. Ze proberen scholen te bouwen en daarnaast kinderen te sponseren zodat ze een kans hebben op een goede toekomst. Een kind wat niet naar school gaat leert geen Engels spreken en heeft weinig kans op een baan. Daarvoor zamelen wij geld in!

Nursery School
Scholen zijn belangrijk aangezien het merendeel van de kinderen niet naar school kan door de armoede. Er is weinig ventilatie en de lokalen zijn veel te klein voor de 90 kinderen die de school telt. Oefenen gebeurt klassikaal, zingend of hardop meedreunend. Er is geen elektra of water aanwezig.

Door stichting Gambia Vooruit, zijn ondertussen 2 scholen gebouwd in 2004 de Herman de Grootschool in Old Yundum en in 2009 is ook een tweede school gebouwd in Talinding. Momenteel zet de stichting zich in voor de uitbreiding van deze school met 2 extra klas lokalen.

Voor €50,- gaat een kind in Gambia een jaar naar school, krijgt schoolkleding, schoenen en een schooltas. De school besteedt een deel van het schoolgeld aan boeken en schriften. Af en toe worden er ook reparaties aan de school van betaald.

Alles is goed, zolang het geld maar aan de school besteed wordt.
Op dit moment telt de stichting 40 sponsorkinderen op meer dan tien verschillende scholen.


Help en sponsor mee!

Stort je bijdrage (alle beetjes helpen) op rekening: 84.16.64.447 tnv N.Huizing CJ onder vermelding van 'DAKAR - degelekoets
'.